Services

ONZE SERVICES & DIENSTEN

Wij bieden u de beste service en hoogste kwaliteit,

voor de allerlaagste prijs op de markt!

__________________________________________________________________________________________________________________

CREATIE VAN UNIEKE MOSWANDEN

______________________________________________________________________________


Een groene meerwaarde in elk interieur


Een mosschilderij is een levend kunstwerk. Deze natuurlijke schilderijen zijn echte groene blikvangers en zorgen voor een aangenaam en rustgevend gevoel in een ruimte. U combineert bovendien de twee grootste decoratie elementen tot één object: kunst en natuur. Voor een kantoor, wachtruimte of een restaurant is een moskader ideaal.


Een plantenwand neemt veel plaats in beslag, vraag om extra verlichting, stroom en water voorziening voor watercirculatie en regelmatig onderhoud. Een moskader is daarentegen geheel onderhoud loos, en is slechts enkele centimeters diep.


U kan door middel van moskaders natuur in uw leefruimte brengen op plaatsen waar leven voor andere planten onmogelijk zou zijn: in donkere hoeken, erg vochtige kelders, een wellness ruimte of badkamer, de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Net zoals moswanden absorbeert ook een mosschilderij het geluid en resonantie. Mosschilderijen worden daarom vaak als akoestische panelen toegepast. U kan een mosschilderij laten maken naar een eigen ontwerp, in alle mogelijke formaten en met een lijst in kleur en stijl naar keuze.


Er is ruime keuze uit verschillende mossoorten en 30 kleuren.

In de winkel zijn steeds kleinere schilderijen beschikbaar.

__________________________________________________________________________________________________________________

© District Antwerpen  - Nieuwe trouwzaal

__________________________________________________________________________________________________________________

MOSTOEPASSINGEN OP MAAT

__________________________________________________________________________________


Een verticale tuin zonder zorgen of onderhoud


Moswanden of panelen kunnen in elk interieur worden toegepast en zorgen voor een aangename en natuurlijke uitstraling in uw ruimte. De decoratieve mogelijkheden met mospanelen zijn eindeloos, u kan het mos gebruiken als een natuurlijk behang of in geometrische patronen, voor een meters groot bedrijfslogo, als accent, scheidingswand, op muren of het plafond,…

Mossen worden vandaag de dag in publieke ruimten veel toegepast vanwege hun sterke geluiddempende werking en hun verbetering van de akoestiek. Heeft u last van een galm of sterke resonantie, dan is een mosmuur de ideale oplossing.

Op grotere oppervlakten is het zelfs mogelijk gedetailleerde ontwerpen te integreren, teksten, een illustratie of een portret.


Een mospaneel heeft geen daglicht nodig, dus u kan in een geslote ruimte of gang toch een plaats maken voor natuur waar andere planten geen optie zijn. Een mobiele moswand als scheidingswand is een echte aanrader. U heeft een blikvanger voor uw vergaderzaal, om uw beursstand op te frissen of uw kantoor mee te vergroenen. Kijk naar onze realisaties en grotere mos projecten  en laat u verrassen door de verschillende toepassingsmogelijkheden. We werken met standaardplaten  en zetten deze ter plaatse aan elkaar, waarbij de naden indien nodig worden bijgewerkt. Indien u op groot formaat een kader wenst, wordt dit op voorhand gelakt en rondom het paneel geniet onder druk. Nadien worden de kaders opgevuld en zorgvuldig bijgewerkt, indien nodig geschilderd.


PLAATSING EN NAZORG

_________________________________________________________________________________


Ons bekwaam team verzorgt de perfecte installatie


Wanneer u een mosmuur bij ons besteld, adviseren wij u om deze ook door ons te laten plaatsen of installeren. Mos is een erg gevoelig product, dat specifieke noden heeft opdat het tijdens transport of plaatsing niet beschadigd geraakt. Er zullen steeds kleinere deeltjes mos lossen tijdens verplaatsing of het ophangen. Wij beschikken over het geschikte materiaal voor veilig transport en een team vakkundige techniekers, indien u bij ons een grotere mosmuur besteld raden wij aan de plaatsing door hen te laten uitvoeren. Zo bent u zeker dat het resultaat optimaal is en kunnen wij hen laten bijsturen waar nodig tot u 100% tevreden bent van uw mosmuur of kader.


Ons team kan ter plaatse ook nog kleine correcties aanbrengen, zodat het ophangsysteem geheel verdwijnt uit het zicht en opdat beschadigingen dadelijk kunnen worden vervangen. We komen op voorhand alles opmeten en met u de offerte bespreken. Wil u specifieke belichting of advies van een interieurarchitect, dan kunnen wij ook dit voorzien. Op aanvraag maken wij ook een visuele presentatie  van het mosontwerp in 3D simulatie, zodat u zich een beter beeld van het eindresultaat kan vormen.

__________________________________________________________________________________________________________________

GARANTIE EN ATTESTEN

__________________________________________________________________________________


Hoe u de mosmuur moet verzorgen? Nooit.


Het mos vraagt na installatie geen onderhoud meer of nazorg. Rendiermos heeft zelfs een vuilafstotende eigenschap, u hoeft zich geen zorgen te maken over stof of ongedierte. Het kan echter gebeuren dat stukjes loskomen of beschadigd geraken door een brute aanraking of contact. In dit geval kan u ons altijd vragen voor het restaureren van de mosmuur of het bijwerken van uw schilderij of paneel, wij staan klaar om dit bij u ter plaatse te doen of in ons atelier, afhankelijk van de beschadiging. Vooral jonge kinderen, honden of katten kunnen voor kleinere schade zorgen omdat ze uit nieuwsgierigheid graag aan de mosplanten trekken of voelen. Aanraking van de mosmuur is aangenaam en kan geen  kwaad verrichten,  toch  raden wij voorzichtigheid aan.


Er kunnen plaatselijk verkleuringen ontstaand door contact met chemische (poets)producten of langdurige blootstelling aan fel zonlicht. Daarom vragen wij  klanten geen verstuivingsmiddelen te gebruiken en direct zonlicht op het mos te vermijden. Ook rondom verwarmingselementen of een chauffage is het af te raden om mosmuren te installeren wegens verdroging. U kan zelf een luchtbevochtiger plaatsen of  een  waterbakje hangen.


Op de moswanden wordt een garantie van 2 jaar geboden, ingaande vanaf de datum van oplevering van het project. Inhoud van de garantie: Mosmuur garandeert de kleuren en de vastheid van de mossen bij een normale blootstelling van de mosmuur op de voorgestelde plaats van installatie en dit gedurende een periode van 2 jaar vanaf datum van de installatie.Indien dit niet het geval zou zijn, zal verkoper gratis de nodige herstellingen doen binnen een redelijke termijn.   Bij offerte worden op vraag van klant attesten geleverd voor brandveiligheid, MSDS-fiches enz.


Bij plaatsing wordt het uurtarief van 50€ per uur aangerekend per instalateur, vanaf het vertrek tot terugkomst bij het atelier te Antwerpen, desgevallend een extra kilometervergoeding. Moswanden en panelen kunnen als pakket worden gestuurd of geleverd, dit in losse panelen van 1x1m of als MDF plaat. Moswanden worden in elementen gemaakt en dienen ter plaatse nog te worden gemonteerd. Overlappingen langs de naden moeten worden bijgewerkt.  Dit kunt u zelf doen, of u laat het door onze professionals laten uitvoeren. We raden steeds aan de installatie door ons team te laten uitvoeren. Mos is een zeer kwetsbaar product. Tijdens transport en bij het bevestigen kan mos worden beschadigd. Deskundigheid is daarom gewenst. Wij zorgen ervoor dat bij u een perfecte moswand achterblijft, we gaan pas weg als u voor 100% tevreden bent.


Standaard wordt de mosmuur bevestigd op ecoboard, dikte 9 of 12 mm. Een duurzaam, milieuvriendelijk, 100% bio-afbreekbaar en brandvertragend plaatmateriaal,
gemaakt van landbouwoverschotten Totale dikte board+mos
is ca. 6 cm. Mospanelen worden gemaakt van het formaat 122 x 244 cm. Door meerdere exemplaren tegen- en boven elkaar te monteren creëer je een mosmuur. Maatwerk is mogelijk, de maximale afmeting van een paneel uit één stuk is 244x122 cm. Als basis-ondergrond voor ronde mosmuren gebruiken wij buigtriplex.


Wij monteren het mos met een hoge 'mosdichtheid' middels ruim 3000 plantjes per m2 om een natuurlijke uitstraling te garanderen. Door ons geleverde mosmuren zijn hierdoor in principe onderhoudsvrij en blijven jarenlang goed. De mosmuur hoeft niet besproeid te worden. Mosmuren behouden lange tijd hun kleur. Fel zonlicht, zeker op korte afstand van de mosmuur, zal het verkleuringsproces versnellen. Het mos heeft een hoge aaibaarheidsfactor maar is enigszins kwetsbaar en gevoelig voor pluk-of beloopschade.

Door diverse oorzaken (stoten, trekken wrijven etc.) kan het mos beschadigd worden en/of los komen. Vooral bij publiekstoegankelijke locaties kunnen beschadigingen ontstaan. Deze beschadigingen of losse plukken kunnen normaal gesproken hersteld worden. Dit kunt u zelf uitvoeren, maar u kunt ook beroep doen op onze gespecialiseerde servicemedewerkers.