Services

MOSMUUR

Mosmuur* - By Eco_ventions Studio for NADA bvba

Showroom -Lange Koepoortstraat 12 - 2000 Antwerpen

Dins - Zaterdag 11u - 18.30u

 

+32 (0)3 501.51.15

info@mosmuur.be

 

 

© NADA 2014 - All Rights Reserved

Wij bieden u de beste service en hoogste kwaliteit,

voor de allerlaagste prijs op de markt!

__________________________________________________________________________________________________________________

CREATIE VAN UNIEKE MOSWANDEN

________________________________________________________________________________

 

Een groene meerwaarde in elk interieur

 

Een mosschilderij is een levend kunstwerk. Deze natuurlijke schilderijen zijn echte groene blikvangers en zorgen voor een aangenaam en rustgevend gevoel in een ruimte. U combineert bovendien de twee grootste decoratie elementen tot één object: kunst en natuur. Voor een kantoor, wachtruimte of een restaurant is een moskader ideaal.

 

Een plantenwand neemt veel plaats in beslag, vraag om extra verlichting, stroom en water voorziening voor watercirculatie en regelmatig onderhoud. Een moskader is daarentegen geheel onderhoud loos, en is slechts enkele centimeters diep.

 

U kan door middel van moskaders natuur in uw leefruimte brengen op plaatsen waar leven voor andere planten onmogelijk zou zijn: in donkere hoeken, erg vochtige kelders, een wellness ruimte of badkamer, de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Net zoals moswanden absorbeert ook een mosschilderij het geluid en resonantie. Mosschilderijen worden daarom vaak als akoestische panelen toegepast. U kan een mosschilderij laten maken naar een eigen ontwerp, in alle mogelijke formaten en met een lijst in kleur en stijl naar keuze.

 

Er is ruime keuze uit verschillende mossoorten en 30 kleuren.

In de winkel zijn steeds kleinere schilderijen beschikbaar.

__________________________________________________________________________________________________________________

© Jan Tournier - Eethuis Cuchara, Lommel

__________________________________________________________________________________________________________________

MOSTOEPASSINGEN OP MAAT

__________________________________________________________________________________

 

Een verticale tuin zonder zorgen of onderhoud

 

Moswanden of panelen kunnen in elk interieur worden toegepast en zorgen voor een aangename en natuurlijke uitstraling in uw ruimte. De decoratieve mogelijkheden met mospanelen zijn eindeloos, u kan het mos gebruiken als een natuurlijk behang of in geometrische patronen, voor een meters groot bedrijfslogo, als accent, scheidingswand, op muren of het plafond,…

Mossen worden vandaag de dag in publieke ruimten veel toegepast vanwege hun sterke geluiddempende werking en hun verbetering van de akoestiek. Heeft u last van een galm of sterke resonantie, dan is een mosmuur de ideale oplossing.

Op grotere oppervlakten is het zelfs mogelijk gedetailleerde ontwerpen te integreren, teksten, een illustratie of een portret.

 

Een mospaneel heeft geen daglicht nodig, dus u kan in een geslote ruimte of gang toch een plaats maken voor natuur waar andere planten geen optie zijn. Een mobiele moswand als scheidingswand is een echte aanrader. U heeft een blikvanger voor uw vergaderzaal, om uw beursstand op te frissen of uw kantoor mee te vergroenen. Kijk naar onze realisaties en grotere mos projecten en laat u verrassen door de verschillende toepassingsmogelijkheden. We werken met standaardplaten en zetten deze ter plaatse aan elkaar, waarbij de naden indien nodig worden bijgewerkt. Indien u op groot formaat een kader wenst, wordt dit op voorhand gelakt en rondom het paneel geniet onder druk. Nadien worden de kaders opgevuld en zorgvuldig bijgewerkt, indien nodig geschilderd.

 

GARANTIE EN ATTESTEN

__________________________________________________________________________________

 

Hoe u de mosmuur moet verzorgen? Nooit.

 

Het mos vraagt na installatie geen onderhoud meer of nazorg. Rendiermos heeft zelfs een vuilafstotende eigenschap, u hoeft zich geen zorgen te maken over stof of ongedierte. Het kan echter gebeuren dat stukjes loskomen of beschadigd geraken door een brute aanraking of contact. In dit geval kan u ons altijd vragen voor het restaureren van de mosmuur of het bijwerken van uw schilderij of paneel, wij staan klaar om dit bij u ter plaatse te doen of in ons atelier, afhankelijk van de beschadiging. Vooral jonge kinderen, honden of katten kunnen voor kleinere schade zorgen omdat ze uit nieuwsgierigheid graag aan de mosplanten trekken of voelen. Aanraking van de mosmuur is aangenaam en kan geen kwaad verrichten, toch raden wij voorzichtigheid aan.

 

Er kunnen plaatselijk verkleuringen ontstaand door contact met chemische (poets)producten of langdurige blootstelling aan fel zonlicht. Daarom vragen wij klanten geen verstuivingsmiddelen te gebruiken en direct zonlicht op het mos te vermijden. Ook rondom verwarmingselementen of een chauffage is het af te raden om mosmuren te installeren wegens verdroging. U kan zelf een luchtbevochtiger plaatsen of een waterbakje hangen.

 

Op de moswanden wordt een garantie van 5 jaar geboden, ingaande vanaf de datum van oplevering van het project. Inhoud van de garantie: Mosmuur garandeert de kleuren en de vastheid van de mossen bij een normale blootstelling van de mosmuur op de voorgestelde plaats van installatie en dit gedurende een periode van 5 jaar vanaf datum van de installatie.Indien dit niet het geval zou zijn, zal verkoper gratis de nodige herstellingen doen binnen een redelijke termijn. Bij offerte worden op vraag van klant attesten geleverd voor brandveiligheid, MSDS-fiches enz.

__________________________________________________________________________________________________________________

PLAATSING EN NAZORG

__________________________________________________________________________________

 

Ons bekwaam team verzorgt de perfecte installatie

 

Wanneer u een mosmuur bij ons besteld, adviseren wij u om deze ook door ons te laten plaatsen of installeren. Mos is een erg gevoelig product, dat specifieke noden heeft opdat het tijdens transport of plaatsing niet beschadigd geraakt. Er zullen steeds kleinere deeltjes mos lossen tijdens verplaatsing of het ophangen. Wij beschikken over het geschikte materiaal voor veilig transport en een team vakkundige techniekers, indien u bij ons een grotere mosmuur besteld raden wij aan de plaatsing door hen te laten uitvoeren. Zo bent u zeker dat het resultaat optimaal is en kunnen wij hen laten bijsturen waar nodig tot u 100% tevreden bent van uw mosmuur of kader.

 

Ons team kan ter plaatse ook nog kleine correcties aanbrengen, zodat het ophangsysteem geheel verdwijnt uit het zicht en opdat beschadigingen dadelijk kunnen worden vervangen. We komen op voorhand alles opmeten en met u de offerte bespreken. Wil u specifieke belichting of advies van een interieurarchitect, dan kunnen wij ook dit voorzien. Op aanvraag maken wij ook een visuele presentatie van het mosontwerp in 3D simulatie, zodat u zich een beter beeld van het eindresultaat kan vormen.