Atelier

MOSMUUR

Mosmuur* - By Eco_ventions Studio for NADA bvba

Showroom -Lange Koepoortstraat 12 - 2000 Antwerpen

Dins - Zaterdag 11u - 18.30u

 

+32 (0)3 501.51.15

info@mosmuur.be

 

 

© NADA 2014 - All Rights Reserved

" De magie van gestabiliseerd groen "

 

Onze moscreaties worden gemaakt met Noors rendiermos. Deze mossen lijken op kleine gewijvormige struikjes, en zijn van nature groen-grijs gekleurd. De mossen worden geplukt en gestabiliseerd, daarna gemonteerd.

 

DE PRODUCTIE VAN RENDIERMOS OF CLADONIA STELLARIS

Cladonia stellaris of rendiermos

De duurzame teelt van mos

 

De mossen die mosmuur gebruikt voor kaders, schilderijen en wanden zijn de Noorse 'rendiermossen'. Dit mos heeft holle vertakkingen zonder merg, waardoor het een plant lijkt. In werkelijkheid gaat het om een natuurlijk organisme, dat is samengesteld uit een symbiotische levensvorm van een wier en een schimmel.

 

Het korstmos leeft in een natuurgebied van zo'n 3000km2 en wordt geoogst onder overheidstoezicht. Dit proces is geheel onschadelijk voor de natuur en de mossen groeien vanzelf opnieuw aan. Na het oogsten worden de mossen verzameld en schoongemaakt en klaargemaakt voor een verder bewerkingsproces.

 

Mos dat eeuwig groen blijft - de bewerking

Het stabilisatieproces van mos

 

Na de oogst van het mos wordt dit op natuurlijke wijze bewerkt met een chlorofylgel of glycerine, waardoor de structuur van het mos zacht blijft en waardoor de plant vuilafstotend en brandvertragend reageert. Dit proces wordt ook gebruikt om planten 'op te zetten' en te bewaren. Wanneer de luchtvochtigheid daalt onder de 25% kan het mos beginnen uitdrogen, waardoor de elastische werking zal afnemen. Wanneer de luchtvochtigheid echter stijgt, gaat het mos opnieuw soepeler en elastischer zijn. Na dit proces kunnen de mossen worden gemonteerd op panelen.

Wij gebruiken geen chemische verlijming maar natuurlijke hars. De mossen kunnen worden gekleurd door natuurlijke pigmenten toe te voegen aan de glycerine tijdens het proces.

 

Meer info over de luchtvochtigheid? Kijk dit filmpje.

HET MONTAGEPROCES EN DE PLAATSING VAN MOSMUREN

" Alle moscreaties worden in ons eigen atelier vervaardigd "

 

Onze moscreaties worden handmatig gemonteerd in het atelier in het centrum van Antwerpen.

Zowel het schrijnwerk als het beplanten van de mossen gebeurt door het eigen team,

waardoor wij de productiekost van onze mosmuren lager kunnen houden dan de concurrentie.

REALISATIES

SERVICES

AANBOD

OVER ONS